top of page

Recepten met Traditionele

Filodeeg

Mini-rollen met kip en 3 soorten kaas
INGREDIËNTEN: (voor 12 mini-rollen)
1 pak TraditioneleFilodeeg KANAKI 650g
200 gr. kipfilet
1 ui
100 gr. geraspte gerookte kaas
100 gr. geraspte Gruyère-kaas
50 gr. geraspte Roquefort-kaas
4 eieren
1 kopje yoghurt met een laag vetgehalte
4 el. fijngehakte peterselie
1 tomaat van gemiddelde grootte
1 ei en sesamzaadjes voor het beleg
olijfolie
zout, peper
VOORBEREIDING
Pel en snipper de ui. Hak de kip in kleine stukjes. Verhit 3-4 eetlepels olijfolie en fruit de uien en kip op middelhoog tot hoog vuur. Voeg zout toe en blijf continu roeren tot de stukken kip aan alle kanten zijn gebakken. Hak de tomaat fijn en laat even uitlekken in een vergiet. Meng in een kom de yoghurt met de eieren. Voeg de kazen, peterselie, tomaten en gebakken kip toe, voeg een beetje versgemalen peper toe en roer. Volg de instructies en maak de rollen. Plaats de broodjes op een ondiepe bakvorm. Klop het ei los met 1 eetlepel water, bestrijk het oppervlak van de broodjes en besprenkel met sesamzaadjes. Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Serveer warm.
Hoe de mini-rollen te maken:
1. Snij de bladen in de lengte in twee helften. Snijd elke helft in 3 stukken. Borstel 3 vellen met olijfolie en plak ze samen.
2. Neem een lepel van de vulling en plaats deze aan de rand van de kortste zijde. Vouw de lange randen van het deegblad over de vulling.
3. Rol het blad op. Borstel de rand van het vel met wat boter om te kleven. Ga op dezelfde manier verder om alle rollen te maken.
bottom of page