top of page

Recepten met Traditionele

Filodeeg

Pie met prei, gehakt en Gruyère kaas
INGREDIËNTEN: (voor bakvorm van ongeveer 30x40 centimeter)
1 pak TraditioneleFilodeeg KANAKI 650g
750 gr. prei
750 gr. uien
600 gr. rundergehakt
5 eieren
2 kopjes geëvaporeerde melk of magere crème fraîche
150 gr. geraspte Gruyère-kaas
1 theelepel. pimentpoeder
½ bos fijn gehakte peterselie
olijfolie
zout, peper
VOORBEREIDING
Pel en snijd de uien en prei in dunne plakjes. Verwarm 1/3 kop olijfolie en bak het gehakt op een hoog vuur. Roer continu om de klonten te breken. Laat het een paar minuten koken en voeg dan de prei en uien, kruiden, zout en peper toe. Bedek de steelpan met het deksel, laat het vuur laag worden en laat het 20 tot 25 minuten sudderen totdat de prei en uien zacht zijn. Regelmatig roeren en, als het mengsel droogt, een beetje water toevoegen om plakken te voorkomen. Als het gaar is, giet het in een zeef om het te laten afkoelen en laat het afkoelen. Meng in een kom het vleesmengsel met de Gruy? Re kaas, 4 eieren, melk of crème fraîche en peterselie. Maak de taart volgens de instructies. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 C gedurende 45-50 minuten, op de onderste plank van de oven. Laat de taart bij het bakken 20 minuten afkoelen voordat u deze serveert.
Voor het maken van taart in een rechthoekig bakvorm (met een vlechtwerk):
1. Borstel de bodem en binnenkant van het tin royaal met olijfolie. Leg de helft van de bladerdeegbladen op de bodem van het blik en bestrijk ze met olijfolie.
2. Giet de vulling over de deegbladen en vouw de overhangende stukken deeg niet over de vulling. Bedek de vulling met de resterende bladerdeegvellen en poets ze met olijfolie.
3. Rol de overhangende stukken deeg netjes onder de rand van het blik en draai ze lichtjes om. Snij met een scherp mes het oppervlak van de taart in porties. Klop zachtjes een ei en borstel het laatste deegblad.
bottom of page