top of page

Opskrifter med Kataifi

Kataifi pie med champignons, røget kalkun og rosmarin
INGREDIENSER: (til en rund bageform på ca. 26 cm i diameter)
1 pakke Kataifi KANAKI 450g
1 stort løg
150g røget kalkun
500g champignoner
2 kopper kondenseret mælk eller madlavnings fløde (500ml)
4 æg
1 spk. frisk rosmarin finthakket, eller 1 tsk. hvis tørret
200g revet Gouda (eller anden middelhård ost du foretrækker)
100g revet parmesan /parmigiano
1 kop smeltet smør (250ml)
salt
friskkværnet peber
PRÆPARAT
Pil og hak løget, skær champignonerne i skiver og den røgede kalkun i mindre stykker. Sautér den røgede kalkun ved stærk varme i en slip-let stegepande i 2-3 minutter. Tilføj løget og lad det blive mørt i nogle minutter, tilføj derefter champignonerne. Bliv ved med at røre rundt indtil de bliver bløde og fjern så fra varmen. Hæld blandingen i en skål og tilføj rosmarin og ostene. Krydr blandingen en smule. Forbered Kataifi lagene ved at følge instruktionerne. Pisk æggene sammen med mælk og tilføj et nip salt og friskkværnet peber. Hæld blandingen i bageformen henover Kataifi laget. Bag pien i en forvarmet ovn ved 190°C i 50-55 minutter.
Hvordan man laver Kataifi laget:
1. Adskil Kataifi fibrene. Opdel den i to dele. Læg halvdelen af mængden i en bageform. Tryk med din hånd således at Kataifi’en bliver kompakt. Overhæld med smeltet smør og spred det over det hele med en bagepensel.
2. Hæld blandingen i og fordel den over det hele.
3. Dæk med resten af Kataifi’en. Tryk Kataifi'en med en spatel for at gøre den flad. Hæld resten af det smeltede smør henover overfladen, og spred det ud over det hele med en bagepensel.
bottom of page