top of page

Recepten met Kataifi

3D KATAIFI 8GLOSSO 2_edited.png
Kataifi Pastei in laagjes met champignons, bacon en rozemarijn
INGREDIËNTEN: (voor een ronde bakvorm met een diameter van 26 cm)
1 pak KANAKI Kataifi 450g
1 grote ui 
150 gr. bacon
500 gr. champignons 
500 ml gecondenseerde melk of halfvolle room 
4 eieren 
1 eetlepel fijn gesneden verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn 
200 gr. geraspte jonge kaas
100 g geraspte Parmezaanse kaas 
250 ml gesmolten boter 
zout 
vers gemalen peper
VOORBEREIDING
Schil de ui en snipper deze. Snijd de champignons in plakjes en de bacon in kleine blokjes. Bak de bacon 2-3 minuten op een flink vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en laat enkele minuten stoven. Voeg dan de champignons toe. Blijf roeren totdat de champignons zacht worden en haal de pan van het vuur. Doe het mengsel in een kom en voeg de rozemarijn en de geraspte kaas toe. Voeg peper en zout toe naar smaak. Klop de eieren samen met de melk in een kom, voeg een snufje zout toe en vers gemalen peper. Schep het mengsel door de gebakken groenten.
Hoe maakt u de Kataifi lagen:
1. Scheidt de Kataifi reepjes met uw vingers zodat ze luchtig blijven. Verdeel het geheel in twee delen. Giet de helft van de gesmolten boter over de bodem van de bakvorm en verdeel de boter met een kwast. Verdeel de ene helft Kataifi gelijk over de bodem van de bakvorm. Duw de Kataifi aan zodat het compact wordt.
2. Giet het mengsel erop en verspreid over de gehele laag.
3. Bedek het mengsel met de rest van de Kataifi. Druk met een spatel de Kataifi goed aan. Giet op de rest van de gesmolten boter over het deeg en smeer het mooi uit met een kwast. Bak de pastei in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 50-55 minuten.
bottom of page