top of page
Vlecht met feta-kaas, olijven en paprika

Recepten met Bladerdeeg

plexoudes.jpg
INGREDIËNTEN: (voor 2 Vlechten)
1 pak Bladerdeeg KANAKI 800g
150 gr. verkruimelde fetakaas
6 theelepels olijvenpasta
2 gebakken Florina-paprika's (rode pimientopepers)
1 theelepels oregano
1 ei
2 eetlepels Sesam zaden
VOORBEREIDING
Ontdooi beide bladen van bladerdeeg en maak de vlechten volgens de instructies. Meng en roer het ei met 1 eetlepel water en bestrijk de vlechten. Bestrooi ze met sesamzaad. Bak de vlechten in een voorverwarmde oven op 180°C, gedurende 1 uur, op de onderste plank van de oven.
Hoe de Vlechten te maken:
plexoudes 1.jpg
1. Leg een bladerdeeg op een schoon oppervlak, in de verpakking van de folie. Knip verticaal langs de lange zijde in 3 stroken. Bestrijk elke strip met 1 theelepel olijfpasta.
plexoudes 2.jpg
2. Strooi er een snuifje oregano over en verdeel een kleine hoeveelheid verkruimelde fetakaas. Snijd de paprika's in 12 reepjes. Plaats 2 peperreepjes precies op de rand van elke deegstrook. Borstel de deegranden met water en rol elke deegstrook in de lengte. Druk voorzichtig op de randen om vast te houden.
plexoudes 3.jpg
3. Breng de uiteinden van 3 rollen bij elkaar en druk ze samen om te plakken. Begin met het vlechten van de rollen zoals je zou doen voor een brood met drie touwtjes. Trek de buitenste linkerrol naar de middelste. Trek de rol aan de buitenkant naar rechts in het midden. Herhaal het proces, afwisselend zijden, totdat de hele lengte van de rollen is gevlochten. Herhaal hetzelfde proces met de resterende ingrediënten.
bottom of page