top of page
Braid med fetaost, oliven og paprika

Oppskrifter med Butterdeig

plexoudes.jpg
INGREDIENSER: (for 2 braids)
1 pakke Butterdeig KANAKI 800g
150 gr. smuldret fetaost
6 ts. oliven pasta
2 bakt Florina paprika (Rød pimiento paprika)
1 ts. oregano
1 egg
2 ss. sesamfrø
PREPARAT
Tørk begge arkene av puffdeig og gjør flettene i henhold til instruksjonene. Bland og rør egget med 1 ss vann og puss flettene. Dryss dem med sesamfrø. Bake flettene i en forvarmet ovn ved 180°C, i 1 time, på den laveste hyllen på ovnen.
Hvordan lage Braids:
plexoudes 1.jpg
1. Legg ett konditorivar på en ren overflate, inne i filmemballasjen. Klipp vertikalt langs sin lange side i 3 strimler. Pensel hver stripe med 1 teskje olivenpasta.
plexoudes 2.jpg
2. Dryss med en klype oregano og spred en liten mengde smuldret fetaost. Klipp paprika i 12 striper. Sett 2 pepper strips rett på kanten av hver deig stripe. Pensel deigskantene med vann og rull hver deigstrimmel i lengderetningen. Trykk forsiktig på kantene for å holde fast.
plexoudes 3.jpg
3. Ta sammen tipsene på 3 ruller og trykk dem for å holde seg sammen. Begynn å flette rullene som du ville gjøre for en tre-reb brød. Trekk den ytre venstre rullen over til midten ett. Trekk rullen på ytre rett over til midten. Gjenta prosessen, alternerende sider, til hele lengden på rullene er flettet. Gjenta den samme prosessen med de resterende ingrediensene.
bottom of page