top of page
Braid med fetaost, oliver och paprika

Recept med Smördeg

plexoudes.jpg
INGREDIENSER: (för 2 braids)
1 paket Smördeg KANAKI 800g
150 gr. smulad fetost
6 tsk olivpasta
2 bakade Florina paprika (Röd pimiento paprika)
1 tsk. oregano
1 ägg
2 msk sesamfrön
PREPARAT
Avfrosta båda arken med puffdekor och gör flätorna enligt anvisningarna. Blanda och rör ägget med 1 matsked vatten och borsta flätorna. Strö dem med sesamfrön. Baka flätorna i en förvärmd ugn vid 180°C, i 1 timme, på ugnsens lägsta hylla.
För att göra Braids:
plexoudes 1.jpg
1. Lägg ett konditorivack på en ren yta, inne i filmförpackningen. Klipp vertikalt längs långsidan i 3 remsor. Borsta varje remsa med 1 tsk olivpasta.
plexoudes 2.jpg
2. Strö med en nypa oregano och sprida en liten mängd smulad fetaost. Skär paprikorna i 12 remsor. Sätt 2 pepparremsor direkt på kanten av varje degremsa. Borsta degkanterna med vatten och rulla varje degremsa i längdriktningen. Tryck försiktigt på kanterna för att hålla fast.
plexoudes 3.jpg
3. Ta ihop spetsarna på 3 rullar och tryck dem för att hålla ihop. Börja att fläta rullarna som du skulle göra för en tre-rep bröd. Dra den yttre vänstra rullen över till mittpunkten. Dra rullen på ytterst till höger till mitten. Upprepa processen, alternerande sidor, tills hela längden på rullarna är flätad. Upprepa samma process med resterande ingredienser.
bottom of page