top of page

Oppskrifter med Tradisjonell

Filodeig

Pai med purre, hakket kjøtt og Gruyère-ost
INGREDIENSER: (for en tin ca 30x40 centimeter)
1 pakke Tradisjonell Filodeig KANAKI 650g750 gr. purre
750 gr. løk
600 gr. kjøttdeig
5 egg
2 kopper fordampet melk eller lavt fett crème fraiche
150 gr. revet Gruyère ost
1 ts. allspice pulver
½ haug finhakket persille
oliven olje
salt, pepper
PREPARAT
Skal løk og purre i tynne skiver. Varm 1/3 kopp olivenolje og sauté hakket biff over høy varme. Rør kontinuerlig for å bryte klumperne. La det lage mat i noen minutter, og tilsett deretter purre og løk, krydder, salt og pepper. Dekk pannen med lokket, senk varmen og kok i 20 til 25 minutter til purre og løk er myke. Rør jevnlig, og hvis blandingen tørker, tilsett litt vann for å unngå å stikke. Når du er kokt, tøm i en sil for å avta og la den avkjøles. Bland i kjøttblandingen med Gruy? Ost, 4 egg, melk eller crème fraiche og persille. Gjør kaken etter instruksjonene. Bake kaken i en forvarmet ovn ved 200oC i 45-50 minutter, på den nederste hylle av ovnen. Når bakt, la kaken avkjøles i 20 minutter før servering.
For å lage pai i en rektangulær bakervare (med fletning):
1. Pensle bunnen og innsiden av tinnet med olivenolje. Legg halvparten av bakteplaten på bunnen av tinnet, børstet hver med olivenolje.
2. Hell fyllingen over bakteplaten og brett ikke de overhengende biter av bakverk over fyllingen. Dekk påfyllingen med de resterende kakebladene, og pusse hver med olivenolje.
3. Rett de overhengende biter av konditori forsiktig under tennens kant, sving dem litt. Ved hjelp av en skarp kniv kutte kakenes overflate i porsjoner. Smør litt på et egg og puss det siste konditoriet.
bottom of page